Pages

Saturday, June 18, 2011

blended orange cake

 lepas je SPM, kerja ak kat rumah makan, makan dan makan. and i enjoy cooking a lot! tp, i lebih suka kalau i bake something, and ada orang makan. but the problem is, kat rumah ad mak dan abah je. so, kek slalu x habis dan kena buang. my mom x suka kek sbb dia x makan butter dan susu. x kan la ak nak buat kek dgn santan? erk. hehe. i like baking because it;s easier , huhu. kalau masak2 kat dapur tu, i akan kelam kabut. x tahu knp. haha kebiasaannya, i akan ajak kawan2 untuk makan , hehe, tp, skrg semua dah pegi universiti,,
tadi baru buat blended orange cake, tp, ak buat muffin. sbb senang ckit nak makan. OMG. sangat senang. the simplest cake i've ever made . sangat lembut. kenapa senang? sebab senang la! haha. bahan2 dia hanya blend guna blender(duh, mestilah) dan bakar! kan senang. dan cepat. kalau tetamu baru datang pon sempat lagi buat. kulit orange tu pun di blend kan skali. cuma buang biji je la. ak kurang kan gula secawan. sbb tkt manis sgt. and it taste great! x rasa pun kulit oren tu.

bahan -bahan
1.sebiji limau,
2. secawan minyak (erk!, menggemukkan!!)
3.secawan gula halus
4.3biji telur
5.2cwn tepung + sesudu besar baking powder

cara-cara
- cuci limau.potong kpd 2 bahagian, buang biji. potong kecik2 (jangan buang kulit)
-blend bahan 1+2+3+4.
-dalam mangkuk yang besar, tuangkan bahan blend td. dan slow2 masukkan tepung sambil kacau.

bakar 170celcius selama 40 mint(kalau kek), 15-20minit (kalau muffin)


resipi ni amik kat www.myresipi.com 

kurang kesabaran

ok, i dah order missha signature bb cream  and concealer 2 minggu but still, x smpi2. dia ckp akan hantar secepat mungkin once the goods smpi. em, ok.  that means, bukan ready stock? i.m over excited nk try  nih. tolong la hantar cepatt.. lusa sy akan mendaftar sbgi pelajar ipg kota bharu. woohoo. x tahu nk gembira @ sedih skrg. yang pasti. ak nak balik tiap2 minggu. harhar.

Wednesday, June 8, 2011

HELP MALAYSIA PLEASE.

assalamualaikum. ok, this entry bukan untuk mencemuh sesiapa atau untuk menyindari anda dari menolong negara lain. tp, please, before kita nk tolong negara lain. tolong lah negara sendiri :) seperti yang kita lihat , berduyun duyun orang malaysia yang sanggup menderma untuk mangsa2 bencana alam di negara luar seperti jepun, dan ramai juga yang anjurkan program2 untuk kumpul duit. i'm not saying dat is bad. it's GOOD!. tp, ak AGAK kesian a tgk rkyt malaysia. kenapa x buat program yang femes2 untuk bantu org malaysia yang susah. yea, betul, negara kita aman damai. tp, kalau korang pegi masuk kampung ke, ramai lagi yang memerlukan bantuan. korang yang ad kat bandar tu, apa tahu. kat sini, nak bina masjid, siap buat barner lagi tu untuk mintak tolong org dermakan sikit. tp. ak tgk, barner tu sampai dah koyak rabak x de pon org dtg nolongnye. and kalau buka je paper, mesti ad kanak2 yang perlukan duit untuk lakukan pembedahan kan. x salah kalau ada org tolong. :) x kira lagi org yang merempat kat bawah jambatan. SILALAH MENDERMA KEPADA NEGARA SENDIRI yang masih kekurangan.

situasi seperti ini boleh diibaratkan macam (cewah, ayat kau) korang ad rm2 dalam poket untuk beli nasi untuk anak, tiba2 ad seorang stranger yang muka baik lagi comel dalam kesusahan, menangis. korang tanpa berfikir panjang . bagi rm2. adeh. habis sapa nak bagi ank kau makan. ibarat macam tu la.. hehe

TRUST ME

trust me, don't get married . (bukan nasihat dari pengalaman ya.) ahha. just. dari my observation, the first year of marriage is heaven, but after that. you will cry a lot more than you laugh.   and,please dont trust your husband.

Tuesday, June 7, 2011

typical indonesian dramas

i just hate watching indonesian dramas , it just the same plot in every drama. and it's boring too. ok. what are the typical scenes?
1. always tertukar anak (what?!) x de plot lain ke? asyik dia ni rpnya anak pompuan ni, yang ni rupanya, anak yatim. i doesn't make any sense . i mean. x kan la SEMUA org, tertukar ank kot.
2. biasanya, salah seorang dari dari pasangan (hero /heroin) kaya gila. then sorang lagi, miskin gila.
3. haaa, ni mmg wajib ah! ibu bapa diorang x bagi bersama. konon, x setaraf. em.. cuba la buat ibu bapa  2 2pihak baik dan bagi restu
4. heroin selalunya ad 4-10 org lelaki yang suka kat dia, dan semuanya hensem2.
5. heroin , fuhh, baik tahap bidadari
6. yang ni ak paling benci. kenapa la diorang x nampak ada org tgh perhati dia dari jarak x sampai 1 meter. ya allah. please la. tlg dan tolong. jangan buat kami penonton sebodoh itu. tsk tsk. eh, cuba korang fikir, even, org tu diseberng jalan pon. . kita akan perasan ad org tgk kita!!
7. muka terkejut selama 2-3minit (agak melampau) kamera zoom-in
8. x pandai langsung menipu!! (yang baik dan yang jahat sekalipun) .. weh, even anak sdra ak yang kecik pon tahu, kalau nk menipu jgn cakap tergagap gagap. dan satu lg. kenapa org lain x perasan yang dia ckp tergagap gagap???!!! arghhh. nonsense
9.mekap tebal gila. even nak tido pon berselimutkan bulu mata
10.kebiasaannya, ad pari2 akan muncul . wadehek.
11.kebiasaannya, sepanjang cerita ni pasal cinta terhalang. aik, diorang x pegi kerja k. hbs tu. cane dpt duit. em....
12. haaa. ni mmg x dpt dilupakan! HILANG INGATAN. fuh, setiap drama ad scene ni. untuk memanjangkan cerita.  ya allah. x kan la terhantuk kepala dkt pasu boleh hilang ingatan kot??! org kene dera , kene hentak dgn kayu, ok je ingtan.
13. em, what else. i think mmg byk.
kalu nk list kan semua, mmg ni post terpanjang ak penah buat. kalau korang nk tambah lagi. sila cadangkan ye. XD
ok assalamualaikum :)

Saturday, June 4, 2011

begitu la manusia.

assalamualaikum. em, perlu k kita percaya dgn manusia? hurm.. sometimes.
but most of the time, please dont!. kita  x kan pernah tahu fikiran org. ada pernah sekali. ak pegi (em,, x ingt kat mana)  my brother-in-law tempah satu apartment untuk tido. perghh. masa nk tempah tu, punya la. bg salam. ucap bismillah. and ckp dgn lemah lembut. mmg dlm hati kita. kita akan pikir, x kan la dia nk tipu kot kan.. dan abang ipar ak pon bank-in duit. masa hari kitorang smpi kat sana, kol, x angkat. msj, lagilah. x jwb. urgh ., mmg bengang. and of course la, we all tired. lupa nk bagitau, apartment ni ditempah melalui mudah.my . pastu, bila tgk balik iklan dia tuh, ya allah, alamat pon x lengkap. mcm mana nk cari..at last, kitorang tido kat tmpt lain. so. moral is, jgn mudah percaya dgn manusia. kta ingt dia ni alim, x kan jahat kot. jangan fikir mcm tu!. u might be wrong! skrg ni macam2 bleh berlaku, ntah2 dia berlakon alim. who knows

satu lg, jgn percaya 100% dengan lelaki n your friends, kadang2 kita je fikir dia kawan. tp, dia ? x pun. n even worse, dia mengumpat ke, curi brg k. n so on. hurm, kawan pon x leh percaya.

pernah x kawan korang buat korang sakit hati. tp, korang macam diamkan sj. x nak la cari gaduh kan. tp, pernah x kita fikir. bila mak/ayah kita buat sumtin macam terminum air kita k. (hehehhe) kita terus tengking (bukan ak, hehe) merajuk. memberontak x nak makan (kononnya la, tgh malam ,pegi dapur). hurm.. bila ak fikir balik. mak ayah ak lebih penting kot dari kawan. i mean, bukan kawan x penting. kawan yang betul2 ikhlas berkawan (ecece) sahaja penting. kawan yang  x reti nk menghargai, mmg x penting dalam hidup. buat kita sakit hati adala..

Thursday, June 2, 2011

byebye

hai,,, baru masuk seminggu Uitm dah tarik diri? hahaha. bukan ak homesick. tp, sbb ak nk masuk ipg. jadi cikgu tuuu. ak x pernah terpikir pon dalam hidup ak, ak jadi cikgu. tp,,, sape tahu? maybe org dengar ak cakap nk jadi cikgu, macam whaaaaattttt??!! cikgu?.. ok ape jadi cikgu, bukan teruk sangat. atleast ak ad banyak masa dgn anak2 ak nanti. ahhaa. pasal gaji? i dun think gaji cikgu sikit. kalau sikit, kenapa cikgu rmh besar2 je ak tgk.hahaha  x kesah la gaji sikit ke banyak. tu kerja suami ak, kena cari nafkah. bwahhahahahha. daftar 20 jun . hurm.. ad 20 hari lg kat rmh.. bosan doe. ape lg ek... x de dah kot.



off topic. : ak nak hoodies!! tp slalu x smpt beli. batch dah tutup!!!!!

Monday, May 30, 2011

hello uitm puncak alam.

hai hai helo. haha XD dah masuk seminggu ak dok sini. hari pertama & kedua rasa nak nanges kot! ya allah.. letih gila MDS. mmg x sempat mandi pon. *oppss* hahaha.  ok., XD kat sini, 8 orang satu rmh, 2 org sebilik. roomate ak nama myza. dalam rumah ak, 5/8 org klantan. hahaha.kat sini letih sbb bangunan jauh2. T__T. ok, dari asrama ke fakulti , kena mengharungi 200++ ank tngga. jadi, pastikan x de brg tertinggal kat bilik, kalau ad, ak nasihat redha je. haha.mmg ad bas nk pegi fakulti, tp, nk tunggu bas tu ambil masa sejam. hurm.. baik ak turun tangga je, cepat tp, berpeluh. hahaha MDS letih, tp fasi dia best2. hari ni, budak asasi sains bukit mertajam pindah sini. kenapa? ak pon x tahu.. tadi baru masuk kelas bio & bi. erk! hari pertama dah lewat.. arghh. malu3 T___T.  erm, apa lg ek nk cite. xtually byk. tp,, dah lupa dahhhh. x pe la, lain kali cite lg. assalamualaikum.

Monday, May 16, 2011

sobs sobs

sebelum baca sila pasang lagu sedih2. contoh : that man-hyun bin

td baru baca post pqash tiber. waaaa! sedih kot, bila teringat masa2 hepi kat hostel.
kawan2 semua dah nk smbg blaja.dan dapat kawan baru. T___T.mintak2 la ak ni x dilupakan. :')
ak harap kawan2 ak dan ak sendiri akan blaja bersungguh2! tunjukkan pada semua 
org, kita bleh berjaya. :) mmg ada byk cabaran nanti, tp, percayalah.
ak sentiasa ad untuk kawan2 tersayang.

buat kawan2 ak masa dok kat mrsm jeli : anis athirah & fatin farhanah & hasnira aiman .dll
tankyu sbb sentiasa ad dgn ak :) even ak dah pindah sekolah! *hug*

buat kawan2 ak kat mrsm besut : afiqah warith & pqash tiber & raisyah maniyamin & shaidatul afiefah & aimi najwa & feyfah mozaro & azzahara izzatur balqish & fhana milya & nur haziqah .dll
tq sbb sudi terima ak sbgi kawan :) walaupun ak tahu, ramai yang pandang serong dengan ak .ye la. budak baru.. ak akn cuba perbaiki diri :')

buat kawan2 skolah rendah yang ak rapat : aisya syahirah & nik awanis & epy & mek da & jugha & k.g. dll
x sangka dah lama kita kawan. dari skolah rendah. hahaha.:)

yang penting ak sgt sayang kawan2 ak. 
:)
i love my friends :)

sangat menyedihkan

sangat sedih kalau sedih dan sedar, anda x de sape2 yg boleh memahami
double sedih.
hurm. 
just go with the flow intan. 
sabar. jgn mudah marah
jaga perasaan diri(paling penting) dan perasaan org lain
buat yang terbaik.
:')

Saturday, May 7, 2011

maaf maaf maaf. :'(

nk mintak maaf .
mmg ak cepat marah.
hurm. tp cepat menyesal sebab marah!. T__T
mmg x disangkal lagi , mmg ak cukup berdebar nk masuk uitm ni.
arghh. ak takut!!!. semua budak pandai kat sana. kenapa ak sesat kat situ.
kenapa ak nk amik asasi sains?. gelenya~
ak sngt sgt sgt takut bila ad org ckp : ira, blaja elok2. kat sana, mesti dapat 3.5, kalau x kena tendang.
ohh god!!!!!!!! 
lagila ak TAKUT. dan rasa nak marah.
kenapa la ak nk jadi dentist . jadi cikgu kan senang? *lagi skali, gelenya.
HURM..

Friday, May 6, 2011

peminta sedekah

ak memang jenis yang mudah kesian dgn peminta sedekah ni. 
mmg kesian tgk fizikal macam tuh.
ak x kisah la kalo orang cacat mintak sedekah,
tp, kalau yang sihat yang mmg boleh berjalan, ada tangan ad mulut 
dan cukup fizikal, 
ak x paham kenapa diorang pilih kerjaya mintak sedekah.
ak rasa byk kerja yang lagi bermaruah di malaysia ni
bukan bermaksud beggar ni x de maruah.
tp, bagi yang cukup fizikal, x malu ke mintak sedekah?
tp, sebagai manusia yang masih ad belas kasihan.
ak bagi jugak la kan sikit. :)
tp, beggar ni pandai jgk kan. 
diorang mintak sedekah dkt BANK.
oke.. hurmm..ad jugak yang main paksa2.
ak mmg agak sakit hati kalau ad yang paksa2 ni.
CONTOH:
BEGGAR: kak, nk mntak sedekah, nak makan nasi, 3 hari dah x makan.
DIDI:  erm,, sy x dde duit la. *blah*
beggar terus ikut dibelakang.
BEGGAR: ala kak. amik ni *bagi ayat alquran. akak bagi berapa pon x pe.
DIDI : erm.. *hulur RM1
BEGGAR : akak, rm5 *sambil x nk terima rm1. .


what the?!!! tadi kata suka hati nk bagi berapa, pas nak paksa2 bayar rm5 pulak. kan dah x ikhlas. hurmm.
ak pon kadang2 pelik. kenapa kerajaan x amik diorang ni. letak dkt.. hurm..
buat la satu pusat untuk peminta sedekah. ajar diorang menjahit ke. bertukang ke.
buat anyaman ke. atleast, malaysia pon bleh pasarkan hasil kerja diorang kan.

satu lagi, malaysia mmg bersepah dgn org gila. ak x paham kenapa, 
kerajaan / polis/ org berkuasa hntr mereka ke hospital sakit jiwa, 
xkan nk biarkan diorang kat luar. nanti kene langgar ke? 
x ke kesian? 

maybe malaysia x cukup duit. 
tapi, ak yakin malaysia ad banyak duit sebenarnya,
cuma. kita x tahu duit tu disalurkan kat mana.
politik pon huru hara.
x habis2 dengan kes video seks, WTF.
diorang dok siar dekat suratkhabr . tv.
budak2 kecik ofkos curiga  dan akn tny mak bapak diorang. 
"ayah, seks tu apa?"
hurm.. agak kurang sesuai.
okay. ak dah melencong jauh. hahahah. ok bye. assalamualaikum. :)

Tuesday, May 3, 2011

pengeLIKE di facebook

seperti yang korang tahu, kan ada button like untuk gambar, status dan ect.
ak pon suka like like ni, tapi, kadang2 it pissed me off.
urghh, sgt annoying kalau kau like semua gambar ak n status ak. 
stalker or what.
tolong like apa yang korang rasa betul2 suka dgn status tersebut @ gambar tersebut sahaja.
kalau korang like semua.
rasa macam,, x ikhlas. hekhek.
dan menambahkan notification.
dan kadang2. lepas post link @ videos. x smpi beberapa saat dah like.
nampak sgt lah kau x tgk pon link tu.
saje nk like. 
post ini x menuju kepada sesiapa pon. :)

Monday, April 18, 2011

so what should i do?

ecece. tajuk kemain. sbb tgh dgr lagu seungri-what can i do. hahhhaha. hmmm. semua org (x de la sume org) tgh dalam dilema nk buat apa lps spm. dan termasuklah ak. kalau nk diikutkan hati mmg ak nk amik kos dentistry yang mmg ak idamkan dari form 4 kot. tp, memandangkan result x gempak, bole ke ak amik??? urghh. kalu straight a's mmg boleh. dgn result ak ni mmg x boleh kot ak rasa. dah la ak ni pmls. tp,, mmg nak!!!!.mungkin harus kuburkan impian? hekhek. ma abah suruh masuk maktab . jadi cikgu. hah?! mmg  x minat langsung. dah la dpt subjek BI. erkk. masuk matrik okay jgk kan??? hehehe. wuuu wuu. T___T.

rindu dgn kawan2. x tahu knp, tapi rindu mrsm besut. haha.
rindu study sama2. makan sama2. mengumpat.
hahaa.
kalo ad kawan x le sunyi.
mmg hidup agak sunyi skrg.
bila elis bila nk balik.
nk masak kat diorang(cewah macam pandai sgt masak!!)
x de la pandai. tp,, ak masak kat rmh ni x syok.. x de org makan. ak sorang j makan.
ma x leh makan butter, susu.
mmg sume yg ak masak dia x makan. 
abah, mmg x suka kek dan sebagainya. hanya makan nasi. XD hahahaa
hurmmm.. 
kredit sbulan pon x habis.. bateri telefon 3 hari tahan.
x de org ingt ak.. wuuu wuu.. hehhe 
byeee
assalamualaikum. :)

Sunday, April 17, 2011

benci diri sendiri.

argh!! ak x paham kenapa susah sgt nk kurus. T__T. ak benci diri ak sebab kata nk kurus la, nk kaki kecik la. tp makan 24 jam. bodoh2. menyesal ak like myresipi , slalu j post kek sedap2. mesti la ak nk try buat!! (ecece, kao salahkan myresipi eyh?) bila la drumstick ak ni nk mengecil. benci betol ak tgk. k bye. 
*sambil menangis*

Saturday, April 2, 2011

T___T

arghhh!! ak benci diri ak!! bakpe la ak nanges kalu ad org buat ak sakit hati.. bodod2!! kenapa ak susah2 jaga hati org yang bengo!. skt hati gila!!!T___T
well,no one will cry when u die!

i hate it when :
1. someone asked me without saying 'please'
2. someone yelling at me.
dan bayk lagi.
nanti sakit hati lg ak tmbh.

dush33!! 


Saturday, March 19, 2011

benci

ak paling benci kalo pagi2, ad org masuk bilik. tutup kipas, keluar dan x ingt tutup pintu balik.. argghhh
masa tu rasa nk nanges. sobs. dan ia berlaku LAGI pagi tadii. 

p/s,ngantok.

Monday, March 14, 2011

omaigod.

ouh noooo. i cant believe it!. i cant believe that i miss my sisters.? erkkk.. i usually hate them when they.re around. intan nabila bt ab ghani and noor farahliza bt ab ghani. . dont get me wrong. i WILL hate u guys again when you come back. HARHAR,,

i just had a bad dream. but i dont want to talk bout it. save it for later. hahaha.


tee hee. <3

Saturday, March 12, 2011

eh. apesal rajin sgt post hari ni?

kihkih. bosan gila.actually. x bosan pon. okay. sila bagi cadangan. MACAMANA NAK HANDLE BUDAK BUDAK NAKAL NI?



ingt pasal bedak? ni gambarnya


erghh..


Friday, March 11, 2011

babysitter. :)

woah. letih gila mggu ni.. sobs. T__T.
ingt senang jd babysitter .
semalam. afiq. (anksdra ak) main sebetol bedak dalam bilik. T___T.
oh god.. bila ak bukak pintu tuh.. ...... benda pertama ak pikir.
MACAMANA AK NAK BERSIHKAN BEDAK NISS?? 
dengan tegar. amik penyapu dan sapu bedak2 tu masuk bilik air.
BERPELUH. mana bole pasang kipas.
bye.

p/s. serious. i miss my mom.

Thursday, March 10, 2011

future husband. XD

haha. gila tajuk. saja je buat tajuk hot. XD
one thing (actually bukan satu) that guys out there should know. 
we.re boring of your lame tactics. 
i hate when a guy try to make a conversation with me and asking me *boleh berkenalan?*
i was like. euwww.. that was a stupid question! how should  i answer to a question like dat? i don.t want to say *yeah*. it look CHEAP. and how could i say *no*. it would be rude.
if you.re trying to talk with me. just do it naturally . 
and one more.
dont try to ask for my phone number.
i only give it  to a person that i really really know.

 i hate to admit this
i.m jealous when i see my freinds pictures with their love one. 
i want to do dat too.
i hate when i see someone texting their partner.
i want to send a massage to my love one too.
i.m jealous when people change their relationship status to *in a relationship with blah blah*

i want someone in my life.
but not just a boyfriend.
i want a guy that can be my bestfriend,   my husband,my  enemy , and. blah blah. 

tee hee :)

Monday, February 21, 2011

kau mawar ku. :)

Mawar Ku 

Kau mawarku
Juwita kalbu
Gadis yang ku rindu
Kau remaja menawan hatiku
Merayu jiwaku

Kau teruna
Rangkai nyawa
Lampu hati beta
Mestikah pergi jauh kembara
Ku terbayang jua

( korus )
Bila engkau hilang di mata
Tidur nyenyak ku tak bisa
Ku terkenang wajahmu dinda
Hancur kerna
Kau Juwita/teruna

Mawar putih
Suci murni
Pujaan jauhari
Senyumanmu yang menawan hati
Gadisku pertiwi


kihkih3. :) jiwang.



Monday, February 14, 2011

jumpa kawan darjah 6.

woa. it.s been a while since i last updated. banyak benda nak tulis. tapi dah terlambat. bila idea mencurah curah bak gunung berapi, x de mood nak post. tapi bila bosan.. huh. dah x ingat apa nak tulis haha. so, here.s the picture i have taken with my old buddies. miss the old times . we talked a lot about our past time. and, it.s so much fun!.. budak kelas punya ramai. 66 org. tapi. x smpi 30 pon dtg. hakhak.


sengeh molek 









for more pictures. log on to my facebook. hahah! 

Wednesday, February 9, 2011

senyum x nampak gigi :)


hai, first time join contest !! hehe. contest senyum x nampak gigi. waaahh. oke, x nak tulis banyak. here.s the picca! 



ok. tag 5 org :

nik awanis

lupa, sapa nak join click sini

Thursday, February 3, 2011

munjawatsyong! munjawatsyong!

i lovvvveee gil lime message ringtone. cute gila. haha. so, i search for it in google
 ( wow, google has been helping me a lot lately. haha )
now, i.m using it. yeay.
for those who nak donwload.
you can download it here. :)



p/s : saya dapat ringtone ni dari blog org lain. XD

Wednesday, February 2, 2011

nak tgk semua.

i dont know which one should i watch? secret garden atau dream high? both of the dramas is awwweeesome! i really fell in love with hyun bin . c:  . but i like taecyeon more! hahhaahha. why did they aired these dramas on the same time?? yeah. secret garden ada ulangan. tapi  x best tgk yang ulang punya. haha.

saya suka lagu ni., baek ji young - that woman. ! then, saya dengar dalam secret garden, ada yang versi lelaki. waaa, eh, cam suara hyun bin. so, i search it on google. and i am right! suara hyun bin sgt sedaaaaapp.. :) nyum3 XD


Tuesday, February 1, 2011

dah bosan melayan jiwa.

hahaha. mmg bosan melayan perasaan ni, macam macam benda kita nak. hari hari angau macam orang gila duh T.T . nak itu nak ini . ada duit mungkin penyebab masalah tapi, x ada duit lagi masalah! XD .
sy x nak banyak . tapi saya nak apa yang saya nak =_=" .  slalu je, bila kita tgk orang lain, waaa, bestnya jadi dia. sobs T.T . saya nak cerita pasal ______. dah lama sy tgk dia. tgk kat internet je la. haha.
nama dia LOMO CAMERA 
ada banyak jenis, ada murah, ada mahal . sobs T.T 

banyak jenis lagi,x  larat nak letak semua. satu kekurangan benda ni, ialah. kamera ni guna film. ada yang digital, tapi, kena ada banyak $$$ la. XD
gambar mmg cantik!.


p/s : thanks to google for the pictures. XD

Monday, January 31, 2011

karaoke ketar2.

saya baru pulang ber-karok di paser puteh dgn nik awanis , ayah nik, dan aisya,
hati berdebar2, sebab dah sure, ayah nik ni nak suruh ak nyanyi lagu tenda biru nih.
ya allah. maluuuuu. *blushblush* haha
sampai la turn sy, pakcikpakcik dok suruh sy pegi nyanyi. malu la. sobs. T.T
dengan malunya, pegi juga diteman oleh nik dan aisya. hahah *macambudaknakpegitnds*
suara x kluar kot!! hahahah. tangan ketar2 macam nak terbang. 
mujurlah ayah nik datang menyelamat macam superman *bunyi muzik*
dan merampas mic tersebut. ahh lega. tapi tgn masih ketar2 kerana malu.
nak duduk pon terketar3. kesian. T.T

aisya order nasi goreng tomyam. tapi dia bagi nasi goreng dan tomyam. adesss.. sebenarnya ada gambar, tapi malas upload.


Sunday, January 30, 2011

kau penah fikir x?

if u hate the harsh word that i gave to you. then, why dont u think why did i do that? i.ll never say that word if u.re nice to me and respect me. :)
think before u say la lozer. i.ve been holding my anger for a long long time. and i can burst it out easily.
tankyu.

Saturday, January 29, 2011

drug

lately, mmg busy dgn lesen. x sabar nak dapat P. susah betol kene pegi AKADEMi MEMANDU hari hari, dan tunggu ber jam jam untuk belajar beberapa MINIT je. =_="
facebook is like a drug to me .
i dunno whats attract me . but ill open it everyday . duh.
dulu. gila benci cityville, farmville. ect
but now, im actually playing it! haha. great.
i found it quite fun, but after a while,  i get confused how to build more houses. i am beginning to hate it.
ive been GOOGLE-ing a lot of website to find a suitable background for my blog. 
and i did not found any of it that can make me like 'aw,,, cantiknya.' duh. T.T dem.
at last, i chose background from blogger. haha

dekat akademi memandu saya ad orang muka macam BRUNO MARS. hahaha. i noticed it when aisya told me bout it. he got the same hair and skin tone as brunos. haha.

now im using ROCKMELT. it is so easy to use if you are facebook-addict / twitter / or even blogger . haha

lupa nak bagitahu, saya dah jadi chef *chewah*. harhar. x lah. baru buat kek dan tart dah pnggl diri chef. perasan. hahaha. nanti nak buat cupcakes and creme brulee. senang je nampak. XD hahaha.
ive make a non bake oreo cheesecake. and it is sooooo delicious .
habis x sampai sehari. XD

kakak saya orang india. HAHA

sudah lama x update blog, hehe.mmg nk update!. tp, x de masa. sbb kene upload gmb la. lagipon saya gna broadband yang laju gila sama macam kura-kura berlari. nk bukak fb dan twitter cam bangang jer, lambat!.
kakak saya, intannabila balik . tapi x lama. berapa hari je. dia banyak cerita kat sana. macam best. bayangkan nasi sepinggan dan 2 ketul ayam rm4.00 je. nasi dah la banyak, orang india makan banyak.serba serbi dikatakan murah. nak beli grocery pon diorang sanggup hantar. walaopun korang nak bawang sebijik. just call dan diorang hantar; kaka saya cakap orang india ni memang rajin. mmg pon. tgk jela diorang kat sini. rjn. masa tggl kat taman kiara, saya selalu tgk (bukan stalk!) ada mamat india ni, pegi keje jalan kaki & bawak bekal. muka innocent jerk. hahhah. saya pon nk pegi india. bila cakap org india kat sana hensem. bukan macam yang dtg kt mlysia ni.

ma punyalah happy. ye la. anak kesayangan balik. XD. masak bukan main lagi, biasa masak pukul 4. bila balik tros masak pkl 2.
saya buat donat kesukaan!.

banyak lagi cerita, tp. x smpt nk tulis. 

p/s : dah lama ni. baru post. hehehe XD

Tuesday, January 11, 2011

cerita yang saya suka sekarang,

sekarang saya sedang menggilai cerita secret garden di channel one. sangat best dilakonkan oleh ha ji won dan hyun bin.

ini synopsis nya. :

The drama tells the story of Kim Joo Won (Hyun Bin), an arrogant and eccentric CEO who maintains the image of seeming perfection, and Gil Ra Im (Ha Ji Won), a poor and humble stuntwoman whose beauty and body are the object of envy amongst top actresses. Their accidental meeting, when Joo Won mistakes Ra Im for actress Park Chae Rin, marks the beginning of a tense, bickering relationship, through which Joo Won tries to hide a growing attraction to Ra Im that both confuses and disturbs him. To complicate matters further, a strange sequence of events results in them swapping bodies


ya, ini bahan copypaste. hahahaha




tapi, saya dah miss 2 episode kerana abah nk tgk bola.
sapa yang berminat . bole tgk setiap,
setiap hari isnin-rabu pukol 9malam
di astro one.(393)



Sunday, January 9, 2011

food(ography)

I am always thinking about my next meal, food, anything- even when I'm not hungry. i watched food network channel, afc etc. EVERYDAY, but, i never try to cook at home. harhar.
i wanted to, but ... (lazy of course).

i had an obsession on THiS food so much. urgh. i just love to eat it when it.s still hot.
my mom made the best THis ever! haha.

THiS = donut! haha.



aww.. they look gorgeous, harhar.

donut maker


wish that i could have this~ 
i can have donuts all day! haha


p/s : dah pass exam berkomputer. i got 46/50
whoa. proud of myself. hehe

Saturday, January 8, 2011

barang yang dilupai. :D

i saw a box. a box that i had left for a year. haha.
actually. kotak kasut.
saya x penah pakai pon kasut ni,walau dah setahun saya beli.
sebab, saya x tahu nak pakai bila!. haha
dah berhabok dah pon. n semakin kecik (ceh, kaki ak yang besar)
masa beli, nampak lawa jer. tapi bila dah sampai rumah,
haish, x berkenan plak.
i love the design, but, nampak x cantek dari tepi. :(

kasut ni nampak cantik dari pandangan atas. hhaa


tapi, benci kat tepi dia ni..
harap bole pakai kasut ni nanti, kesian dia, hahaha

i just bought a new headband. ceh, suka beli benda camni, tapi x pakai pon haha.
ya betol, saya x pakai lagi, nanti la. :D
jom kita
makan asikrim nak??
comel kan????

esok exam berkomputer, cane ni??
BERDEBAR weh!.
rilex3. cool3. huh!.
buku x  habes jawab lagi, aduyai. 

cumel kan? heehe


erk! ESOK SPM?!

rasa macam dalam mood spm : mood malas.
bilik saya dimasuki oleh beberapa orang yang saya kenali : abah, ma, kak wa, qori
i AM depressed .
they were forcing me to read buku memandu.
 huh!.
compulsively, saya kunci pintu pastu buat latihan soalan .
dah la ada 500++ soalan.
sekarang baru 200++.
every hour, they came to my room and said : buat x lagi, esok kalo x pass, bayar sendiri.
oke, sekarang namanya mengugut.

semalam x de letrik,
hari ni x de air plak..
adoii. macam2 masalah


p/s : saya dah block dia . haha

Friday, January 7, 2011

masok BENGKEL,

kata start bengkel kol 8.30. dengan semangatnya, saya dan aisya pegi kol 8.15
sebab aisya x daftar lagi, naseb baik bole masok bengkel sama.
ceramah punya panjang oleh ENCIK x-tahu-nama,, dia banyak tambah 'lah' haha.
mujo dapat yang kelakar.
kelas setat kol 9.30 smpi pukol 12.30.
sebab lelaki kene pegi smyg jumaat.
saya dan aisya bercadang nak pegi makan KFC 
sebab terdengar orang belakang kami dalam bengkel nak pegi KFC
aishhhh. terliur. hahah
 mungkin tiada jodoh, sy baru tahu KFC tutup masa smbhyg jumaat.
kami pulang dengan hampa + lapar gila.

kelas stat balek pukul 2.30-5.00 ptg.
ramai yang mengantok. lelaki tido selambe je, haishh..
mgntk jugak, tapi, kalo tido,, nanti dia nampak.
oke. saya pilih untuk mengelamun. hahaha.
lepas tu, dia cakap. bole amik test berkomputer hari ahad ni.
huh. macam SPM,, hahaha

belum baca lagi buka yang dia bagi,, malas.
abah plak yang sebok baca.
tapi, lusa dah test.

balek rumah, tgk tv, tiba2, tiada letrik.
malang lagi,, huh. dah la x mandi lagi.
mujurlah TNB bertindak pantas membaiki masalah tersebut. TERIMA KASiH :D

tanah merah x berhenti hujan. dah 4 hari hujan x berhenti,, 
pukul 3 petang macam pukul 10 pagi jerk..
hari isnin ni intannabila balik. x saba.
sangat mengantuk hari niii..

Thursday, January 6, 2011

FREE,


hari ini ad x terlalu bosan macam semalam. hahaha.
sebab hari ni saya keluar dengan jiran sebelah rumah.
ENCIK FADHLI (mesti bangga nama msk blog) hahahah.
tujuan utama ke kb nak amik result medical checkup dia kat klinik tak-tahu-nama
selepas itu ke kbmall, (nak pegi mana lagi) hahahah.

nasib saya berbau. heh. x keluar duit pon hari ni, hahaha
lupa nak bagi tahu, TERIMA KASiH.

kami ke kedai Levi's, dia nak beli jeans,, ikot jela.
x tau nak pegi mana jgak, hahahaha.
lepas 30minit dia pilih seluar,
dia cakap : x nak beli ke? nak belanja sebelum fly.
dalam hati : bia betol dia nih, x caye je,, oke, buat bodo dulu.
saya pon cakap : jangan menyesal plak nanti.
hahahahhhaha.
dengan hati yang membunga, pegi tgk2.
x tahu nak yang mana (sebab x de saiz kot) hahahahha
lupa nak ucap, TERIMA KASIH.

lepas ni free lagi,

lepas jalan2 lagi, pergi makan di secret recipe.
seperti sedia maklum, free. :D
teringin makan lasagne sebab terliur tgk GARFIELD
makan. dan ia sedap, tapi muak. hahaha

muka serious
p/s : pinggan licin. haha


Wednesday, January 5, 2011

saya nak telefon!

seperti yang sedia maklum, telefon saya dah rosak dari... hmm, mungkin sebulan yang lepas. atau dua,
hheheh, lupa.
sekarang, telepon 2 dah semakin bangang, screen x nmpk ape2.
weh, ak nk bce msj pon x bole. duhh.
jadi, saya memerlukan telefon baru..

tapi macam biasa.
kalo mintak dgn mak, dialognya akan berbunyi.
ma : amikla henset ma, ma bukan guna sangat (mata kelip2. muka sedeh)
baiklah, kalo amik, akan jadi anak yang tiada belas kasihan.
kalo gitau abah, dialognya akan berbunyi.
abah : ala. call bole lagi kan? stakat nk call je, x pyh beli baru.
oke..... sangat sedeyh, dan tiada duit.

banyak perkara menyakitkan hati berlaku, tapi, xnak tulis sini, :)
berbalik pada topik handset, handset idaman,, sangtlah banyak. 

,huh. dengki tgk abang ji guna.


satu2 nya sebab saya nak henset samsung haptic ni kerana, CF diorang DBSK, hahhaaha.
sangat cantik. suka touchscreen.

comel!. saya nak henset samsung corby warne lime ni ^
kenapa? soalan baik.
sebab CF dia taecyeon! hhehe. dan
jang geun suk guna warna lime. :D

Tuesday, January 4, 2011

LELAKI,

semalam x tls blog kerana x tahu apa nk tulis. tiada yang menarik pon.
heh.
hari ni nak bercakap tentang LELAKI. haha.

intannazira sangat2 suka dgn artis korea, kenapa la kau hensem sgt!
diorang ni buat plastic surgery ke hape?!
hmm. x kesa, asal ko hensem. hahahah.

buat masa sekarang, sangat meminati OK TAECYEON,
hensem cool hot gorgeous cute dan macam2 lagi.


sedang saya menSTALK gamba2 dia. terjumpa beberapa keping gamba yang
menyayat hati intannazira.sob3



TAEC!!!!! nooo. haha.

dulu minat jaejoong.

suka dia rambut blonde.



Sunday, January 2, 2011

GAMBAR,

semalam, intannazira amik byk gmb dgn kori, tp, mls nk edit, hohoho.
semalam busan. 
hari ni menunggu untuk tgk cite secret garden and my girl. episod yang ditungggu2!!.
tapi lambat lagi. pukul 9. dem.

hari ni cuba pujuk2 ma untuk beli kamera lomo. dan, dia x bersetuju. :( susa betol x de duit sendiri. menyesal x keje. haha. x pe. buat2 merajuk dulu hari ni.

hari ini dikejutkan oleh alarm qalisha pula. x de org perasan ke dy nangis. so, terpaksa lagi untuk hari ini, bangun dan angkat dy. qalisha, lain kali bangun sendiri ek.
ini qalisha budak buucuk.


minggu depan intannabila balik. atas permintaannya, dy suruh intannazira buat2 rindu dia. heh. x rindu pon. hahahha.

oke, intannabila <3. i miss you damn much.


lupa nak upload gmba plak. hehe. here!.
 muka huduh. haha
i like!

qori amik gmb ni, pandai jgk bdak ni.

agak bosan. dah ramai pegi plkn. 
ptg nanti, intannazira tulis lagi, :)

Saturday, January 1, 2011

hari yang agak malang.

semalam, intannazira tido pukul 4 pagi, jaddah. padan muka. sapa suruh.

saya dikejutkan oleh alarm abqari. bising betol. tapi tetap nekad x mao bangun!. seterusnya dikejutkan  oleh alarm abah. dengan selamba , abah tarik selimut... sejuk laaaa.. terpaksa bangun. huh, dan teros mandi, lepas mandi. mekap2. bwahaha. nak pegi daftar akademi memandu kan! hahaha.
kejadian berlaku sekejap saja. intannazira harus dtg mggu depan hari jumaat pkl 8.30 pg, untuk CERAMAH.  Oh Menarik Gila
seterusnya ke kedai acer untuk membeli headphone.! (susa nak vc) .
dengan hati yang membunga. balik ke rumah untuk mentry headphone ini.
malang x berbau. laptop ni x detect microphone. =_=". wwwwaaa.. rugi duit je.
intannazira jumpa skipping! yuhuu! bole la nak buat exercise ringan. hahaha. koya. hahahah :D
mennunggu $DUIT$ masok. :D. tapix msk2 lagi. jadi, harap maaf. x bole hantar baju kalian lagi. :)

semalam baru je sign up skype. hahaha. seronok! (baru tahu) haha.
oleh sebab skype inilah saya tido lewat, tapi saya gembira!.
ini gambar yang diambil oleh kawan2. intannazira x pandai. hahahah


haha muka ceria! :)

muka agak besar. hahah

ni ke korang cakap sexy! lol. haha

muka perasan cute